ראש השנה לכולם – איך להערך לשולחן חג שיענה על הצרכים גם של צמחוניים וטבעוניים
- 22
- ספט
- 2021
בעוד רבים מן האורחים המוזמנים אל שולחן החג בראש השנה בהחלט שמחים על ההזדמנות ליהנות ממאכלי החג הטעימים שרובם לרוב מתבססים על בשר בקר, עוף, דגים ומוצרים אחרים מן החי, רוב האורחים הצמחונים והטבעונים מתקשים באופן טבעי למצוא את עצמם. בגלל שכיום יותר ויותר אנשים דוגלים בתזונה הזו, חשוב שנדע להתאים את התפריט לראש השנה כך שגם הם יהנו ממגוון של מנות טעימות ומזינות. הנה כמה טיפים שיעזרו לעשות זאת.
השקיעו בסלטים
לצד המנות העיקריות חשוב להכין גם הרבה מאד סלטים שיאפשרו את הגיוון לטבעונים וצמחונים. אפשר ללכת על סלטים מבושלים כמו מטבוחה וסלט חצילים, סלטי ירקות טריים, סלטים על בסיס דגנים וקטניות כמו בורגול וקינואה וכן הלאה. אם אתם בדרך כלל מוסיפים לסלטים מרכיבים מן החי אפשר לוותר עליהם הפעם.
פרגנו בתוספות
לצד הסלטים גם התוספות יהוו פתרון מעולה למי שאינו אוכל בשר. הקפידו על גיוון והכינו תוספות כמו אורז עם ירקות, תפוחי אדמה בתנור ואנטי פסטי, שעועית ירוקה מוקפצת עם תבלינים או תבשיל אפונה עם תפוחי אדמה.
מרקים זה תמיד טוב
מרקים זו דרך נפלאה להתחיל את הארוחה ואוכל שמתאים גם לצמחונים וטבעונים וגם לקרניבורים שבינינו. הכינו מרקים עשירים כמו מרק אפונה ירוקה, מרק עגבניות ופלפלים קלויים, מרק סלק קטיפתי ועוד. טעים וגם משביע.
הפרידו בין הרכיבים במנות
לבסוף, אם אתם רגילים להכין מאכלים המכילים גם רכיבים וגם מן הצומח, הפרידו ביניהם עד כמה שרק ניתן וכך גם הצמחונים והטבעונים יוכלו להנות מהם וזה חשוב במיוחד אם יש כאלו שלא אוכלים מנות שבושלו עם בשר. בתאבון!
מה עוד ביוגלה
- איכות השינה כמפתח לאורח חיים בריא
- קפה: יותר מסתם משקה מעורר – מדריך להשפעות הבריאותיות של המשקה האהוב
- חשיבות היוגה לבריאות
- פינק של ויקטוריה סיקרט
- איך מודדים חזייה?