יוגלה / הריון ולידה / תרגול יוגה נכון בזמן היריון
 

תרגול יוגה נכון בזמן היריון

בזמן היריון גוף האישה עובר שינויים רבים וגם היכולת של הגוף בהקשר לרמת גמישותו ולרמת היכולת שלו לבצע תרגילים ספיציפיים שלעתים קצת יותר מורכבים עבור אישה בתקופה זו. חשוב גם לזכור שכל אישה מגיבה אחרת לגמרי להיריון ולכן כדאי להיות קשובות לגוף לפני, בזמן התרגול וגם אחריו. טרם אתן מחליטות להירשם לשיעור יוגה כזה או אחר, יש לוודא שהמדריך או המדריכה אכן מוסמכים לנושא או לפחות מנוסים בהעברת השיעור לנשים בהיריון וכי הרופא הגניקולוג שלכן אכן מאשר לכן לבצע את התרגול.

 

יוגה בהיריוןכדאי לדעת

מכיון ובתחילת ההיריון תופעות הלוואי הפופולאריות ביותר הן עייפות ובחילות בשילוב הקאות, יש נשים שעדיף שלא יתרגלו באינטנסיביות אלא בעיקר יעבדו על נשימות עמוקות. בנוסף, שווה לנסות להגיע לשיעורי הבוקר שכן בערב העייפות מורגשת עוד יותר ותחושו קושי להתרכז. במידה ואתן חשות עייפות, מומלץ בתרגילי העמידה להניח את הזרועות לצידי הגוף. לא מומלץ לעצור את הנשימה – תרגיל הנקרא קומבהקה וגם ממש לא מומלץ למשוך את האיברים הפנימיים למעלה ואחורה.

 

בשליש השני של ההיריון הבטן כבר מתחילה לצאת החוצה ולכן במהלך השיעורים חשוב לתת לה כמה שיותר מרחב ולא לבצע שום תרגיל שעלול ללחוץ עליה כמו למשל תרגילים בשכיבה על הבטן. את השרירים חשוב לשמור משוחררים ולהימנע מכיווצים. תרגילים של הרמת הרגליים בשליש השלישי ותרגילים המאופיינים בעמידות ממושכות יכולים להיות בעייתיים גם כן ולכן לא מומלץ לעשותם יותר משתי דקות ברציפות.לעומת זאת, השענה של הרגליים על הקיר עם תמיכה בגב באמצעות כרית או שמיכה דווקא כן מומלצת. יש לשים לב בתנוחות הכוללות עבודה על שיווי משקל כמו תנוחת הלוחם בשל המשקל שנוסף לגופנו.